یکی از متداول ترین و البته آزاردهنده ترین نشانه های افزایش سن، ریزش مو هست؛ بخصوص بعد از 40 سالگی که مقدار آن خیلی بیشتر میشود. البته که این موضوع به این معنی نیست که ریزش در سن های پایین تر اتفاق نمیوفته! (برای اطلاعات بیشتر میتونین مقاله ریزش مو در دهه 20 زندگی رو مطالعه کنین). آلوپسی آندروژنتیک و اینولوشنال، اصلی ترین دلایل طاسی سر هستند؛ البته که دلایل دیگه ای مثل محیط و تغذیه هم بر ریزش تاثیر دارند.
برای بازگرداندن موهایی که از دست دادین، خوبشختانه روش های مختلف و زیادی با درصد موفقیت بسیار بالا وجود داره که یکی از اصلی ترین اونها کاشت مو هست. کاشت مو دارای درصد موفقیت بسیار بالا و همچنین نتیجه طبیعی هست؛ اما سوالی که مطرح هست اینه که آیا این روش برای همه مناسبه؟ و بطور اختصاصی تر، کاشت مو در سالمندان به اندازه بقیه گروه ها موفقیت آمیز هست یا خیر؟
قبل از اینکه به جواب این سوال بپردازیم، نیازه که اصلا بدونین روش انجام کاشت مو چطوره تا ارتباط اون رو با میزان موفقیت در سنین مختلف متوجه بشین؛ البته که اگر با این پروسه آشنا هستین میتونین مستقیما به انتهای مقاله برین و میزان موفقیت رو بخونین.
روش کاشت مو چیست؟
کاشت مو روشی متداول و به نسبت کم تهاجم، برای پوشاندن نقاط طاس روی پوست سر یا نواحی صورت (ریش، سبیل یا ابرو) میباشد. در این روش، ریشه موی محل های اهدا کننده برداشت شده و در کاشت استفاده می شود. ناحیه اهداکننده باید بر اساس تراکم ریشه مو و وجود ریشه های دائمی مو انتخاب شود. برای کاشت مو فقط ریشه های موی مقاوم یا دائمی انتخاب می شود. ریشه های موی جمع شده در ناحیه طاسی مورد نظر کاشته می شود. medispaindia.in
هرکسی ممکن هست که در مرحله خاصی از ریزش مو، سراغ پیوند مو بره. موضوع مهمی که اینجا وجود داره این هست که ناحیه اهدا کننده مو، با توجه به همین مراحل طاسی و میزان طاسی مشخص میشه! یعنی شما باید ناحیه اهداکننده با تراکم کافی داشته باشین تا بشه تراکاشت مو رو برای شما انجام داد؛ و در غیر اینصورت، امکان انجام کاشت برای شما وجود ندارد.
البته در بعضی روش های کاشت مو مثل روش BHT، مو از سر برداشته نمیشه و از بقیه نقاط بدن مثل سینه یا پاها برای تراکاشت استفاده میشه؛ پس در این تکنیک مهم نیست که مقدار طاسی سر شما چقدر باشه! یا روش های کاشت موی مصنوعی مثل HRT یا دریافت بانک مو از دیگران هم هست که قابل استفاده میباشد.
چه سنی باید به کاشت مو فکر کنید؟
سن پیشنهادی برای انجام کاشت مو 25 سالگی هست؛ اما با این وجود نسخه ثابتی برای کاشت مو وجود ندارد، چرا که شاید اصلا در این سن دچار ریزش نشده باشین! بیمار باید پیش نیازهای لازم برای عناصر ضروری این روش را داشته باشد؛ برای اینکه کاندیدای مناسبی برای کاشت مو باشید، باید چند فاکتور را در نظر گرفت. hairsure مهمترین این موارد به ترتیب زیر فهرست شده اند:
- ریزش مو باید حداقل برای سه سال ثابت باشد.
- بیمار نباید شرایطی داشته باشد که ریزش مو را بدتر کند یا بر روند بهبودی تأثیر بگذارد.
- بیمار باید ریزش موی مداوم را تجربه کند.
- پوست سر باید عاری از هرگونه آسیب شناسی یا التهاب زمینه ای باشد.
- بیمار باید به طور کامل از آنچه انتظار دارد مطلع شود.
- ناحیه اهداکننده باید به اندازه کافی متراکم باشد تا پوشش کامل را فراهم کند.
اینها عوامل خاصی هستند که بدون در نظر گرفتن سن تعیین می کنند که آیا ریزش مو امکان پذیر است یا خیر. برای تعیین اینکه آیا این روش امکان پذیر است یا خیر، ضروری است که با پزشک خود مشورت کنید؛ به دلیل سن بالا از انجام این کار نترسید. اگر پزشک متخصص مناسبی رو نمیشناسین، میتونین از لیست مراکز کاشت مو استفاده کنید.
آیا کاشت مو برای افراد مسن توصیه میشود؟
بله! هر گروه سنی میتونه برای انجام کاشت مو مناسب باشه (البته بالای 18 سال). بنابراین افرادی سالمندی که دارای شرایط ذکر شده هستند هم میتونن از کاشت مو برای بازگردانی موهاشون استفاده کنن. همچنین بیمار باید در سلامت کامل باشد؛ بیمار نباید الکلی یا سیگاری باشد. اگر بیمار مبتلا به دیابت باشد، باید کنترل شده باشد؛ بیمار نباید هیچ گونه بیماری ناتوان کننده داشته باشد.
مطالعه پیشنهادی: آیا فرد دیابتی میتواند کاشت مو انجام دهد؟
با توجه به مواردی که گفته شد و اینکه فهمیدیم تفاوتی بین کاشت مو در سالمندان (بجز مراقبت ها) و باقی افراد و جوانان نداره، بنابراین میزان موفقیت کاشت مو در سالمندان به همان اندازه و چیزی بین 95% الی 98% هست. واضح هست که این درصد موفقیت فقط درصورتی که توسط یک پزشک و جراح با تجربه انجام بشه، امکان پذیر هست.