آیا زخم های کاشت مو قابل ترمیم هستند؟ | 2 روش ترمیم اسکار

آیا اسکارهای نواری قابل اصلاح هستند؟

بیشتر از 70% افرادی که کاشت مو انجام دادند، با وجود اینکه قبل از جراحی توضیحات کافی بهشون داده میشه، باز هم نگران اسکارهای روی سرشون بعد از کاشت هستند! گاهی جای زخم های کاشت مو در اثر تکنیک FUT یا حتی FUE میتونه واضح باشه و باعث آزار بیمار بشه. خوشبختانه روش های پیشرفته ای برای ترمیم و از بین بردن زخم های بعد از کاشت مو بوجود اومده که در ادامه در مرجع کاشت مو ایران بیشتر راجع بهش صحبت میکنیم.

آیا اسکارهای نواری قابل اصلاح هستند؟

برای از بین بردن جای زخم کاشت مو FUT، یک روش قدیمی و یک روش جدید وجود داره:

گزینه اول جراحی اسکار

در گذشته، بیمارانی که به دنبال اصلاح اسکارهای جراحی نواری FUT خود بودند، تنها یک گزینه داشتند، جراحی کردن این اسکار! در این روش ابتدا جای زخم رو میبریدن و سپس اون رو بخیه یا منگنه میزدن؛ البته این روش توسط خیلی از جراحان با تجربه، غیرکاربردی شناخته میشود.

دلیل این موضوع هم این هست که با وجود اینکه اگر این جراحی به درستی انجام بشه، میتونه نتایج معقولی داشته باشه؛ اما معمولا نتیجه غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود و خطر ایجاد زخم بیشتر و گسترده از اولی وجود داره. همچنین از دیگر معایب این روش، ایجاد درد و ناراحتی زیاد برای بیمار هست؛ حتی گاهی میتونه باعث آسیب عصبی بیمار بشه!

انجام جراحی FUE برای ترمیم زخم FUT

این روش که مدرن تر و پیشرفته از روش قبلی هست، شامل پر کردن یک به یک ناحیه زخم با فولیکول های موی سالم میباشد. در این روش جای زخم بطور کامل پوشش داده میشود و دیگه قابل مشاهده نیست! همچنین برای اسکار های عمیق، همزمان پیوند چربی هم انجام میشه تا به ترمیم پوست سر کمک بشه.

جای زخم قابل مشاهده یکی از عوارض بالقوه کاشت مو است!

یکی از مهم ترین عوارضی که باید در مشاوره اولیه برای جراحی کاشت مو FUT مورد بحث قرار گیرد، احتمال ایجاد زخم نواری است. طی این روش، یک نوار پوست و مو از پشت سر برداشته میشه و بخیه میشه؛ حق هر بیماری این هست که به طور کامل از این اثرات طولانی مدت آگاه باشه و با رضایت این عمل رو انجام بده (گاهی حتی ممکنه این جای زخم همیشگی باشه). parashairtransplant

قدیم، قبل از اختراع روش های پیشرفته تر کاشت مو مثل FUE، ARTAS و …. فقط روش FUT وجود داشت! یعنی برای انجام کاشت مو، فقط میشد که یک نوار حاوی گرافت مو از پشت سر برداشته بشه و سپس این مو ها در زیر میکروسکوپ تقسیم میشدند و برای کاشت آماده میشدند.

بعد از اون در طی سال های 1990 تا 2000 میلای روش FUE توسعه پیدا کرد؛ این روش به علت اینکه طولانی تر و سخت تر بود، اولش توسط پزشک ها مورد حمایت و استقبال قرار نگرفت! اما به مرور زمان و با دیدن درصد موفقیت این روش و میزان رضایت مراجعان، به محبوب ترین روش کاشت تبدیل شد. FUE دیگه معایب روش قبلی رو نداشت و جای زخمی باقی نمیگذاشت.

اما نکته مهمی که باید بهش توجه کنین این هست که در این روش هم امکان ایجاد زخم در سر وجود داره! اما زخم های حاصله از اون بخاطر مدل کاشتش، نقطه ای هست نه خطی؛ هرچند اگر این روش توسط پزشک بی تجربه یا تکنسین های ضعیف انجام بشه، میتونه زخم های بد شکلی روی سر شما باقی بذاره.

چه چیزی باعث ایجاد اسکار خطی کاشت مو FUT می شود؟

کلا روش اف یو تی، بالقوه باعث ایجاد زخم میشه؛ گاهی حتی این زخم ها میتونن گسترده تر بشن و در نواحی زیادی تغییر شکل ایجاد بکنند. جای این زخم هارو میشه با موی بلند پوشوند؛ اما گاهی این زخم ها اینقدر بد هستند که حتی با موی بلند هم قابل پوشش نیستند! این زخم ها حتی میتونن در جهت رشد مو تاثیر بذارند و باعث عدم یکدستی موهای پشت سر بشن.

دلایلی که باعث ایجاد این زخم های بد میشن شامل:

  1. سفت بودن پوست سر
  2. تکنیک جراحی ضعیف
  3. برش بد پوست
  4. برش خیلی کوتاه یا خیلی طولانی
Picture of بزرگترین مرجع کاشت مو ایران

بزرگترین مرجع کاشت مو ایران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *