آیا ورم بعد از کاشت مو طبیعی است؟

علت و درمان ورم بعد از کاشت مو

یکی از متداول ترین عارضه های کاشت مو، ورم سر هست! هرچند که کاشت مو میتونه عارضه های مختلفی داشته باشه یا حتی برای کسی هم عارضه نداشته باشه؛ و یا هر روش خاصی میتونه عوارض خاص خودش رو داشته باشه. یکی از این عوارض، ورم سر بعد از کاشت مو هست که امروز قصد داریم درباره دلیل اون، مدت زمانش و درمانش با هم صحبت بکنیم.

درواقع ورم سر، یک نوع واکنش ایمنی نسبت به ایجاد سوراخ در سر میباشد که بین روز دوم تا پنجم بعد از کاشت مو اتفاق میوفتد؛ و سپس بعد از این مدت، بصورت خود به خود حل میشود. بسته به میزان ورم، اون رو از 0 تا 4 درجه بندی میکنن، که صفر بدون هیچ تورم و 4 بیشترین میزان تورم میباشد.

بطور کلی ورم سر بعد از ایمپلنت مو، خود به خود درمان میشود و نیاز به کار خاصی نیست، اما یکسری کارها مثل خوابیدن صحیح و با زاویه 45 درجه و همچنین نوشیدن آب زیاد، میتونه این دوره رو کاهش بده و باعث درمان سریعتر بشه. در ادامه در مرجع کاشت مو ایران به تفکیک و به جز به هریک از موارد توضیح داده شده میپردازیم:

دلیل بروز تورم بعد از کاشت مو

یکی از شایع‌ترین عوارض پس از کاشت مو، تورم سر است، که معمولاً از دومین تا پنجمین روز پس از عمل ظاهر می‌شود! در موارد کمی، میزان تورم ممکن است به شدت بیشتری از حالت عادی باشد، و باعث درد و مشکل در باز کردن چشمان شود.

سیستم دفاعی بدن طوری ساخته شده است که، به ورود هر نوع ماده خارجی با پاسخی ویژه واکنش نشان می‌دهد تا فرد آگاه شود. زمانی که پزشک برای کاشت مو، سوراخ‌های بسیار ریزی روی پوست ایجاد می‌کند تا فولیکول‌ها را کاشت کند، و همچنین سالین را تحت پوست تزریق می‌کند، سیستم دفاعی بدن از طریق تورم در این نواحی واکنش نشان می‌دهد.

تا زمانی که تأثیر این مواد زیرپوستی باشد، تورم به عنوان پاسخ دفاعی ادامه می‌یابد. اما هنگامی که تأثیر سالین از بین می‌رود، تورم کاهش می‌یابد؛ این تورم ممکن است در مناطق مختلفی از صورت و سر مانند پیشانی، اطراف چشم‌ها و… ظاهر شود.

بنابراین این واکنش طبیعی بدن به این عملیات، طبیعی است و هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد؛ در نتیجه، این امر به عنوان یکی از عوارض طبیعی کاشت مو در نظر گرفته می‌شود و از اختلالی برخوردار نیست.

مدت زمان بروز تورم بعد از کاشت مو

به طور معمول، با خروج مواد غیرضروری (مانند بی‌حسی) از بدن و دفع آن توسط ادرار، تورم سر به حالت اولیه باز خواهد کرد. اهمیت دارد که تمامی عوارض کاشت مو، در جلسه مشاوره قبل از انجام پیوند مو، توسط پزشک متخصص به همراه فرد بیمار تشریح شود. به طور کلی، در بازه زمانی 2 تا 5 روز پس از انجام عمل، احتمال وقوع تورم در سر و صورت وجود دارد و پس از آن، کاهش تورم مشاهده خواهد شد.

مدل های مختلف تورم بعد از کاشت مو

با توجه به میزان ایجاد ورم در هر فرد، این را به اقسام مختلف طبقه‌بندی می‌کنیم:

  • درجه صفر: هیچگونه تورم مشاهده نمی‌شود.
  • درجه یک: ایجاد ورم در نواحی پیشانی؛ تورم زودتر از سایر مدل‌ها از بین می‌رود.
  • درجه دو: ایجاد ورم در نواحی پیشانی و بالای ابروها؛ تورم در ناحیه ابروها نیز به طور همزمان مشاهده می‌شود.
  • درجه سه: ایجاد ورم در ناحیه اطراف چشم؛ ممکن است شدیدتر از ورم پیشانی باشد.
  • درجه چهار: ایجاد ورم و کبودی در اطراف چشم؛ مدت زمان بهبودی این وضعیت کمی بیشتر از سایر نقاط است (حدود 10 روز).

درمان و کوتاه کردن دوران تورم بعد از کاشت مو

راهکارهای بهبود ورم و مراقبت‌های بعد از کاشت مو:

خوابیدن صحیح:

  • سر را با زاویه 45 درجه روی بالش قرار داده تا بهبود تورم و آسیب کمتر به موهای کاشته شده داشته باشید.
  • از خوابیدن به پشت پرهیز کنید و دو یا چند بالش را زیر سر قرار دهید تا سر بالاتر از بدن قرار گیرد.

مصرف آب:

  • نوشیدن مقدار مناسبی آب ضروری است تا مواد غیرضروری از بدن دفع شود و جریان خون افزایش یابد.

مصرف نمک:

  • از مصرف غذاهای پرنمک پس از کاشت مو پرهیز کنید.

استفاده از قرص آسپیرین:

  • با مشورت پزشک، مصرف آسپیرین می‌تواند بهبود گردش جریان خون و تسریع در بهبود تورم کمک کند.

کمپرس یخ:

  • استفاده از کمپرس حاوی یخ بر روی نواحی متورم و پیشانی می‌تواند از کاهش تورم کمک کند.
  • این روش برای تورم درجه یک و دو مؤثر است، اما باید زمان کمپرس را در حدود 5 دقیقه محدود کرد.

مقاله مراقبت‌های بعد از کاشت مو:

  • مقالات مرتبط با مراقبت‌های بعد از کاشت مو می‌توانند راهنمایی مناسبی برای کاهش عوارض کاشت مو فراهم کنند.

استفاده از داروهای استروئیدی پس از پیوند مو

برای افرادی که میزان تورم آن ها در گروه دو و سه قرار دارد می توانند با مشورت پزشک از داروهای استروئیدی همچون کورتیزون استفاده نمایند. استروئید ها در سه گروه خوراکی ، عضلانی و یا به صورت شربت قابل تجویز می باشند، که می توان با مشورت پزشک از هریک از آن ها استفاده کرد.

با توجه به این که این دارو سبب افزایش فشار خون می شود، افرادی که دچار این عارضه هستند، می بایست از مصرف این دارو خودداری نمایند؛ همچنین داروهای استروئیدی باری افرادی که دچار دیابت هستند مناسب نیست.

ورم کردن سر بعد از کاشت مو، یکی از عوارض طبیعی و قابل پیش بینی کاشت مو هست؛ بخصوص در روش کاشت مو SUT. نکته مهمی که باید مدنظر داشته باشین این هست که، خونسردی خودتون رو حفظ کنین و نگران نشین و همچنین فورا به متخصص پوست و مویی که عمل رو براتون انجام داده اطلاع بدین. همچنین روش های کمکی که بالاتر براتون ذکر شد، میتونه کمک کنه تا زودتر دوران نقاهت رو کنار بگذارید.

منبع: ورم کاشت مو

Picture of بزرگترین مرجع کاشت مو ایران

بزرگترین مرجع کاشت مو ایران

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *